top of page

WRITERS ROOM FOR FILM AND TELEVISION

Winchester McFly: dé Writers Room van Nederland.

Zes scenaristen met dezelfde droom: films en series schrijven met een originele insteek en hoge kwaliteit. We zijn altijd op zoek naar projecten met de perfecte combinatie van geliktheid en gelaagdheid.

We werken volgens het Amerikaanse systeem van het showrunnerschap: één hoofdschrijver die de rest van het team aanstuurt. De showrunner is de uiteindelijke trechter waardoor alle groepsinput de wereld in gaat. We geloven namelijk heilig in de kracht van een writers room. Het is in onze ogen de enige juiste manier om een serie te schrijven.

 

DSC02614.JPG
Projecten
Bel ons
78916303_1516364501853534_82933527249556
MV5BZGYzYTExOWEtMDlhZi00ZGVkLTg0NWYtZDZl
82572826_1433040970205593_14910276652247
9200000104070699.jpg
Naamloos-1.jpg
5b5ac5b39075b_355x530.jpg
3179.jpg
1002004010975380.jpg
Showreel
Banner2V7.png

showreel

Like ons
Leendertse

michael leendertse

Michael (1982) studeerde in 2008 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Scenario. Met zijn eindexamenfilm UITZICHT won hij de Nassenstein Startprijs voor beste fictieproject. Vervolgens schreef Michael de 100e NTR kort! ROSALINDA en richtte hij zich op het schrijven van lange dramaseries zoals FEUTEN, internationale dramaserie THE SPIRAL, meerdere afleveringen voor de dramaserie VAN GOD LOS en vier seizoenen van de politieserie SMERIS.

 

Michael is groot voorstander van het principe van de Showrunner en zocht naar schrijvers met eenzelfde mening. Die vond hij in de vier jongens hieronder. Als Winchester McFly bouwen ze hun creatieve nest verder uit via series als SMERIS BUREAU RAAMPOORT en de NPO 1 serie VLIEGENDE HOLLANDERS. Inmiddels zijn het, naast gelijkgestemde collega’s, ook zeer goede vrienden geworden. In die chemie zit hun kracht.

 

Michael was vijf jaar oud toen hij verplicht JAWS moest kijken en liep, naast een zwaar trauma, een levenslange liefde voor Spielberg op. Zijn LEGO-fetish en liefde voor STAR WARS zijn inmiddels legendarisch en zorgen ervoor dat Michael op kantoor gelukkig nooit helemaal serieus genomen wordt.

 

 

Bekijk hier zijn IMDB-pagina

van der Ree
Reijmers
Bockting

Joost reijmers

Joost (1982) was als kind al totaal geobsedeerd door films en games. Op zijn vijftiende kocht hij het computerspel THE DIRECTOR'S CHAIR van Steven Spielberg. Tijdens het spelen van dit spel kon Joost engelen horen zingen en hij wist wat hij wilde: regisseur worden. Joost is de enige WinMac'er die in de richting Regie Fictie is afgestudeerd aan de filmacademie.

Op de filmacademie raakte Joost bevriend met de onnavolgbare Thomas van der Ree, en de wereld was nooit meer hetzelfde. Samen maakten ze films als EEN BIZARRE SAMENLOOP VAN OMSTANDIGHEDEN en PONY PLACE, waarin ze elkaar scherp hielden doordat Joost een moving storyboard maakte van het scenario van Thomas, waardoor Thomas zijn scenario weer kon aanscherpen, enzovoorts. Ook maakten ze samen 55 afleveringen van de webserie SCENARIOBESPREKINGEN. 

Via Thomas maakte Joost kennis met Michael Leendertse, Pieter van den Berg en Matthijs "Bockting" Bockting. Joost vindt het iedere dag een feest om naar hun gezamenlijke kantoor aan de Lauriergracht te komen, ook als hij vergeet te vragen of ze zijn veters niet los willen trekken, een van de vele bizarre regels die gelden bij Winchester McFly.

www.joostreijmers.com

thomas van der ree

Thomas (1982) groeide op in Nuenen, Noord-Brabant. Op zijn achttiende maakte hij dat hij daar wegkwam en vertrok hij naar Amsterdam. Toen hij in 2001 op één avond de films MEMENTO en REQUIEM FOR A DREAM achter elkaar zag, wist hij het zeker: hij wilde scenarioschrijver worden. Op de Filmacademie leerde hij regisseur Joost Reijmers kennen, met wie hij onder andere de afstudeerfilm EEN BIZARRE SAMENLOOP VAN OMSTANDIGHEDEN en de NTR Kort! PONY PLACE maakte.

 

Thomas' eerste schrijfklus was bij de serie FEUTEN, waar hij Michael Leendertse leerde kennen en ontdekte hoe het plotten en schrijven van een serie in zijn werk gaat. In 2013 wordt Winchester McFly opgericht: Een geweldige plek waar hij met vier andere schrijvers elkaars slechte ideeën binnen korte tijd tot goeie scripts kan verheffen. Meestal dan. Soms moet er Mario Kart gespeeld worden.

 

In 2016 verscheen de miniserie RIPHAGEN, die als film aan Netflix werd verkocht en daar internationaal op te zien is. In dat verhaal kon Thomas zijn liefde voor thrillers en historisch drama combineren en het leerde hem veel over de waarde en de kracht van research. Ook in de serie VLIEGENDE HOLLANDERS waar hij nu aan werkt vindt hij diezelfde combinatie.

www.thomasvanderree.nl

matthijs bockting

Matthijs (1987) studeerde Audiovisuele Media aan de HKU en studeerde in 2013 af aan de Nederlandse Filmacademie in de richting Scenario. Hij schreef de eindexamenfilm MET EXCUSES VOOR HET ONGEMAK, geregisseerd door Eva M.C. Zanen. Met Eva bouwde Matthijs gedurende de Filmacademie een hechte band op. 

Hun visie om radicaal gestileerde films met een hart te maken, heeft geresulteerd in HOE HET ZO KWAM DAT DE RAMENLAPPER HOOGTEVREES KREEG. Winnaar van een Zilveren Krulstaart voor beste korte film, dé scenarioprijs van Nederland en omstreken. Omdat Eva en Matthijs maar één prijs kregen, resulteerde dit in een goede omgangsregeling en werken ze tot op heden nog met veel plezier samen.   

Na de oprichting van Winchester McFly en het betrekken van hun kantoor aan de Lauriergracht kan hij eindelijk tegen zijn moeder zeggen dat hij ook heus wel een kantoorbaan heeft. Matthijs schrijft graag zo divers mogelijk (van Sinterklaas tot W.O. II) en met series als SMERIS, BUREAU RAAMPOORT en VLIEGENDE HOLLANDERS weet Matthijs een basis te leggen voor zijn gedroomde meesterwerk: Amarcord in de Achterhoek. 

Matthijs wordt de Hemingway van Hummelo genoemd. Maar veelal door zichzelf. 

www.matthijsbockting.nl

van den Berg

pieter van den berg

Pieter (1981) studeerde aan de Filmacademie en schreef daar de voor de Student Academy Awards genomineerde eindexamenfilm SACRED DEFENSE. Hij liep stage bij CTM LEV-pictures waar hij onder andere de structuur bedacht voor de documentaire HOLLYWOOD BANKER. 

 

Na de academie zet hij samen met zijn nieuwe vrienden het schrijverscollectief Winchester McFly op en is het tijd om echt te leren schrijven. Praten over filmklassiekers, discussiëren over verschillende manieren van aanpak, parlevinken over het samenwerken als groep, onderling feedback geven: het draagt allemaal bij aan de verrijking van Pieters schrijverschap en persoonlijkheid. 

 

Met Winchester McFly doet hij research voor en schrijft hij aan onder andere de verschillende seizoenen van SMERIS en de serie VLIEGENDE HOLLANDERS. Daarnaast maakt Pieter meters met eigen projecten, zoals de Youtube-serie @Evert_45 van KPN en de VR-tutorial BLACKJACK voor Holland Casino, en creëert hij met persoonlijke droomscenario’s steeds meer een eigen stijl.

 

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is verdoet Pieter dagenlang zijn tijd, met het halen van een 100% score bij alle computerspellen die het wagen in zijn buurt te komen.

 

Bekijk hier Pieters IMDB-pagina

contact

Success! Message received.

Contact

SARAH OFFRINGA

Sarah (1993) zat in het derde jaar van de Filmacademie toen ze als Winchester McFly’s eerste echte stagiair werd aangenomen. Na een halfjaar met de jongens te hebben opgetrokken wist ze het zeker: deze man cave was haar plek. In 2016 studeerde ze af met de neo-noir tijdreisthriller DARK MACHINE, geregisseerd door frequent collaborateur en meest aantrekkelijke Nederlander 2016 Sander van Dijk. Daarnaast schreef ze twee afleveringen voor haar mysterieuze whodunnit DONKER PAARD. Na haar afstuderen wederkeerde ze naar Winchester McFly, waar ze sinds 2017 een vast bureau heeft en o.a. als researcher meewerkte aan de serie LOIS.

 

Sarah staat aan het begin van haar carrière, maar wil als geen ander als serieschrijver furore maken. Ze heeft een grote voorliefde voor genrefilm en is lichtelijk geobsedeerd door tijdreizen. Haar grootste ambitie is om Nederlands eerste grote tijdreisserie te schrijven -  dus waag het niet om haar voor te zijn. Met haar vijf grote broers op kantoor is ze precies op haar plek en hoopt ze de komende jaren een sterk track record op te bouwen.

Op het Winchester McFly kantoor heeft ze zich onsterfelijk gemaakt door dinsdag om te dopen tot wafel-dag, de eerste fase in haar meerjarenplan om de heren veganistisch te maken.

Offringa

curriculum Vitae

Download CV

CV
bottom of page