top of page

Winchester McFly
Workshop "Schrijven in een Writer's Room"

Heb je al enige ervaring met scenarioschrijven en wil je leren hoe je te werk gaat in een writer's room? Schrijverscollectief Winchester McFly geeft in oktober de workshop Schrijven in een Writer's Room, waarin ze drie avonden ingaan op de do's en don'ts van schrijven in groepsverband.

Wie zijn wij?

Winchester McFly heeft tien jaar ervaring in het gezamenlijk opzetten en uitwerken van televisie- en filmdrama, waaronder Vliegende Hollanders, Ares, Bankier van het Verzet, All Stars & Zonen en meer. In deze drie avonden wordt niet alleen theoretisch ingegaan op het proces van een writer's room, maar gaan de cursisten ook praktisch te werk.

Wat kun je verwachten?

  • Speciaal voor deze workshop heeft Winchester McFly een origineel concept ontwikkeld, die met de cursisten verder wordt uitgewerkt.

  • De eerste avond zal Winchester McFly uiteenzetten wat ze de afgelopen tien jaar hebben geleerd over samenwerken, en wordt vervolgens met de cursisten gebrainstormd over het serie-concept.

  • Iedere cursist krijgt een aflevering van maximaal 10 pagina's toegewezen. Er is vervolgens een week om dit script uit te werken.

  • De tweede avond worden alle afleveringen doorgenomen en krijgen de cursisten instructies voor de tweede versie van hun script. Daar is ook weer een week de tijd voor.

  • Op de laatste avond worden alle tweede versies doorgenomen en zal Winchester McFly uiteenzetten wat er nodig is voor een laatste polish, die in de werkende praktijk doorgaans door de showrunner of showrunners zelf wordt geschreven.

Voor wie is deze workshop?

 

Deze cursus is een verdieping in het schrijven in groepen. We verwachten dat je enige ervaring hebt met het schrijven van een televisie- of filmscript. Er wordt van je verwacht dat je binnen een week een script van 10 pagina's kunt opleveren. Schrijven onder gezonde druk en gebruik maken van elkaars creativiteit vormt de basis van een groepsproces. Hier ligt de focus van de workshop.

Wat ga je leren?

 

Hoe stel je je dienstbaar op aan de visie van een showrunner zonder je eigen stem te verliezen? Hoe ga je om met strakke deadlines zonder dat die je creatieve flow beperkt? Hoe verwerk je de creatieve en productionele eisen van een producent of opdrachtgever met behoud van je eigen overtuigingen over wat wel en wat niet werkt binnen het verhaal? Dit en meer ga je leren op theoretisch en praktisch niveau in de workshop Schrijven in een Writer's Room van Winchester McFly.

Winchester McFly heeft ruime ervaring met lesgeven op onder meer de Nederlandse Filmacademie, de UvA en de Scenariovakschool, en heeft in mei 2023 hun eerste eigen workshop Oriëntatie Workshop Scenarioschrijven gegeven.

Lesdagen

Kosten

Tijden

15, 22 en 29 november 2023

€ 605,- (€500 + 21% BTW)

19:00 - 22:00 uur

Meld je aan

Dank voor je bericht!

bottom of page