top of page

Winchester McFly
Oriëntatie Workshop Scenarioschrijven

Droom je er stiekem van om je eigen scenario’s te schrijven, maar weet je niet waar je precies moet beginnen? Lijkt het je leuk om een opleiding te volgen maar is een maandenlange avondcursus nog een brug te ver? Wil je weten hoe je een eerste stap zet om een idee dat in je hoofd zit naar een televisie- of filmscript te vertalen? Schrijverscollectief Winchester McFly start in mei 2023 met de Oriëntatie Workshop Scenarioschrijven, een programma van 2 avonden waarbij je kennis kunt maken met de basis van het schrijven van een scenario.

 

Hoe ziet een scenario eruit en waarom? Wat is het verschil tussen het schrijven van een script en een boek? Je krijgt de basisprincipes uitgelegd en gaat daar vervolgens zelf mee aan de slag met korte opdrachten. Zo ervaar je wat scenarioschrijven inhoudt en of het iets voor je is.

 

Neem twee avonden een kijkje in de keuken van Winchester McFly, het schrijverscollectief dat de scenario’s schreef van onder meer Bankier van het Verzet, Rampvlucht, Vliegende Hollanders, Ares, Herman Vermoordt Mensen, Lois, Ze Weten Alles Van Je, en meer. Winchester McFly bestaat in 2023 tien jaar en schrijft momenteel aan verschillende series die binnenkort op televisie en streamers te zien zullen zijn.

 

Slaat onze liefde voor het vak op je over? Wie weet heb je dan interesse in het meer gevorderde programma Advanced Workshop, dat later in het jaar zal worden gegeven. Winchester McFly heeft ruime ervaring met lesgeven op onder meer de Nederlandse Filmacademie en de Script Academy.

Lesdagen

Kosten

Tijden

17 en 24 mei 2023

€ 250,-

19:00 - 22:00 uur

Meld je aan

Dank voor je bericht!

bottom of page