top of page

Sarah Offringa

Sarah Offringa (1993) komt uit Groningen. Nadat ze in 2011 samen met haar vader in een paar weekenden heel LOST erdoorheen joeg en vervolgens nog maandenlang geobsedeerd bleef, wist ze zeker dat ze voor televisie wilde schrijven. Het grote publiek zo ver mee een rabbit hole intrekken en dan tientallen, honderden uren geboeid houden? Dát kan alleen met een serie.

Tijdens de opleiding Scenario aan de Filmacademie maakte Sarah haar eerste stappen om zich op series in plaats van speelfilms te richten. In 2015 liep ze stage bij Winchester McFly, waar ze kennis maakte met het idee van

03SarahK.png

       de Amerikaanse writers’ room. Vlak na haar afstuderen in 2016 keerde ze terug en nam ze haar plek in binnen het collectief, waar ze de eerste paar jaar op grote projecten als Ares als staff writer kon meedraaien.

Sinds 2020 heeft Sarah aan verschillende Videoland-projecten geschreven: Bonnie & Clyde, Ze Weten Alles Van Je en de Videoland Academy-special Dormis. In 2022 werd ze toegelaten tot de Berlijnse post-grad SERIAL EYES, die bekendstaat als één van de beste programma’s voor jonge televisieschrijvers in Europa. Middels writers’ rooms, masterclasses van succesvolle showrunners en bezoeken aan de industrie in Londen, Stockholm en Séries Mania in Lille worden jonge (doch enigszins ervaren) schrijvers getraind tot professionele creators voor de internationale markt.

Voor haar terugkeer in Amsterdam in mei 2023 heeft Sarah inmiddels projecten voor o.a. Canal+ en Viaplay op de planning staan.

bottom of page