top of page

Pieter van den Berg

Pieter van den Berg (1981) is geboren in Friesland en opgegroeid in Rotterdam. Daar heeft hij zich, vanaf het moment dat hij kon lezen, omringt met de boeken van Annie M.G. Schmidt, Paul Biegel en Evert Hartman. Altijd was hij aan het lezen. Nooit kreeg hij genoeg van de vele spannende verhalen die de wereld rijk is. Totdat zijn oudere broer hem uit zijn kamer trok om mee te kijken naar films als The Neverending Story, Labyrinth en Willow. En ondanks alle bijkomende nachtmerries, zag Pieter vooral hoe veel van zijn favoriete verhalen opstonden uit het papier: dit was het mooiste wat hij ooit gezien had.

05PieterK.png

In zijn tienerjaren bleef Pieter genieten van underdogs die de wereld konden redden en keek graag naar films als Star Wars, Back to the Future en Indiana Jones. Maar als hij niet in de bioscoop, videotheek (of op school) zat, bracht Pieter zijn tijd door met zijn beste vrienden en een videocamera. Iedere vrije seconde draaiden de vriendengroep filmpjes geïnspireerd op de bizarre wereld van Rembo en Rembo. Bij gebrek aan enige vakkennis monteerden ze alles in camera. En ondanks al het plezier dat zij er aan hebben beleefd, zul je wel begrijpen dat hier weinig toonbaars uitgekomen is.

 

Na zijn middelbare school heeft Pieter lang gedacht dat toekomst en hobby’s niet goed samengaan, dus heeft hij veel tijd doorgebracht bij zo’n beetje iedere studie in Amsterdam. Maar vooral heeft hij zijn dagen gevuld met het schrijven van verhalen, het kijken van films, het spelen van toneel en alles daar omheen. En nadat hij zijn studie Marketing-Communicatie na drie jaar had afgerond, het was te saai om nog langer tijd aan te besteden, kroop het bloed toch waar het niet gaan kon. Pieter meldde zich aan bij aan de Filmacademie en werd toegelaten voor de richting Scenario. Daar schreef Pieter de voor de Studenten Oscars genomineerde eindexamenfilm Sacred Defense en liep hij stage bij LEV Pictures als script editor.

 

Naast zijn werk als scenarioschrijver bij Winchester McFly, heeft Pieter Laura H., een serie gebaseerd op de bestseller van Thomas Rueb, geschreven die 2024 uitkomt op de NPO. Ook geeft Pieter les op de Filmacademie en Scenariovakschool en is hij altijd als script editor blijven werken aan meerdere films en documentaire(series). Werk dat hij zo inspirerend vindt dat hij heeft besloten om zich hier voortaan volledig op te blijven richten. Er is immers niets mooier dan mensen helpen hun prachtige verhaal te vertellen.

bottom of page