top of page

Michael Leendertse

Toen Michael Leendertse (1982) op jonge leeftijd de thriller Jaws zag leverde hem dit een grote bewondering op voor het werk van Steven Spielberg. Diens verhalen, waarin ogenschijnlijk normale burgers terecht komen in fantastische situaties, wakkerden een groot verlangen aan om zelf filmmaker te worden.

Eerst studeerde Michael aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam, waar hij de basics ontdekte voor montage, cameravoering en regie. Maar het was de module scenarioschrijven die Michael leerde dat de blauwdruk voor ieder film of dramaserie gevormd wordt door de scripts: het verhaal.

01MichaelK2.png

Hij vertrok naar de filmacademie en studeerde in 2008 af in de richting scenarioschrijven. In de jaren daarna schreef Michael mee aan bekende series als Feuten, Van God Los en Smeris. Hij groeide in zijn rol én in zijn behoefte om de scripts -het verhaal- tijdens een productie te helpen bewaken.

Daarom nam Michael uiteindelijk de rol van creator op zich, tijdens een van zijn passieprojecten: Rampvlucht. Deze grootschalige dramaserie over de vliegramp in de Bijlmer won het Gouden Kalf voor beste dramaserie 2022.

Michael blijft zich inzetten als creator voor grootschalige dramaseries, afgewisseld met werk als scenarioschrijver. Hij wil zich daarbij de komende jaren richten op internationale co-producties, die Nederland als serieland nog meer op de kaart zetten.

bottom of page