top of page

Matthijs Bockting

Matthijs Bockting (1987) is geboren en getogen in het Achterhoekse dorpje Hummelo. Op veertienjarige leeftijd kwam zijn broer ieder weekend thuis met een tas vol met videobanden, waardoor Matthijs al op jonge leeftijd de films van Kubrick, The Coen Brothers en Paul Verhoeven zag. Na het zien van What’s Eating Gilbert Grape? wist Matthijs wat hij wilde doen: filmmaker worden. 


Na de middelbare school werkte Matthijs een jaar lang als parketlegger, voordat hij ging studeren aan de HKU, om na drie jaar over te stappen naar de Filmacademie, waar hij in 2013 als scenarist afstudeerde. Tijdens zijn studie

04MatthijsK.png

        zat Matthijs in het bestuur van VERS, en was hij twee jaar lang hoofdredacteur van het VERS Magazine. Ook schreef hij jarenlang voor het online magazine Neerlands Filmdoek, gericht op Nederlandse films en series. 

Naast zijn schrijfwerk binnen Winchester McFly schreef Matthijs de afgelopen jaren o.a. de met een Zilveren Krulstaart bekroonde single-play Hoe het zo kwam dat de Ramenlapper Hoogtevrees Kreeg en de Mocro Maffia film TATTA. Daarnaast geeft Matthijs sporadisch les op de Filmacademie en de Scenariovakschool en zit hij sinds enkele jaren in het bestuur van het Netwerk Scenarioschrijvers. 

Op dit moment schrijft Matthijs aan series voor Canal+, Amazon en Viaplay, en werkt hij al jaren aan de fantasy/horrorfilm Hout. Met dit laatste project gaat hij terug naar zijn roots en hoopt hij ooit zijn gedroomde meesterwerk te kunnen schrijven: Amarcord in de Achterhoek. 

Matthijs wordt ook wel de Hemingway van Hummelo genoemd. Maar veelal door zichzelf .

bottom of page