top of page

De Detta Dossiers

Een bloedstollende, filmisch geschreven thrillerserie van het Nederlandse schrijverscollectief Winchester McFly, dat o.a. de tv-series Smeris, Van God Los en de allereerste Nederlandse Netflix Original-serie Ares schreef. De Detta dossiers geven een inventieve draai aan het bovennatuurlijke genre en zal de horrorliefhebbers onder de Netflix-generatie zeker aanspreken.

In Nachtmerrie worden een au pair, een kleine jongen en een zakenman in hun slaap bezocht door een boomlange, demonische figuur, die ze aanzet tot moord... Om deze mysterieuze moordzaak te kunnen ontrafelen en de moordenaar te kunnen ontmaskeren, zullen rechercheur David Detta en zijn nieuwe partner Tess de Winter hun persoonlijke verschillen aan de kant moeten schuiven.

In Verdwaald worden rechercheur David Detta en zijn partner Tess de Winter geteisterd door een eeuwenoude mythe. In de mergelgrotten van Limburg waren al eeuwenlang verhalen rond over een mysterieuze gedaante. Wanneer er twee gruwelijk verminkte lichamen gevonden worden, staat er maar één vraag centraal: is er een monster ontwaakt in de grotten van Limburg of wil iemand de mythe nieuw leven inblazen?

In Contact vindt een reeks mysterieuze moorden plaats in het Achterhoekse dorpje Hummelo. De slachtoffers hebben een enorme hoeveelheid synthetische drugs in hun lichaam. Rechercheurs David Detta en Tess de Winter stuiten op een vierhonderd jaar oude legende, die de inwoners van Hummelo de stuipen op het lijf jaagt. Men beweert dat een mysterieuze kracht vanuit de spiegels de dorpelingen opdraagt zelfmoord te plegen... Zijn dit drugsgerelateerde afrekeningen en speelt iemand een ziek spel, of moet Hummelo inderdaad bang zijn voor zijn spiegelbeeld?

DD_Covers2.png
bottom of page